Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα, θα γεννιόταν μέσα σε ερείπια

 Η φάτνη του πόνου και της ελπίδας σε χριστιανική εκκλησία της Βηθλεέμ…                                                                                                                                                                                                                                                                

Οι χριστιανικές εκκλησίες της Δυτικής Όχθης ακύρωσαν τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και καλούν χριστιανούς και μουσουλμάνους παλαιστίνιους να τιμήσουν τη γέννηση του Χριστού με προσευχές.
Μια εγκατάσταση με μια κούκλα που αναπαριστά το νεογέννητο Ιησού τυλιγμένο σε παλαιστινιακό keffiyeh ανάμεσα σε ερείπια συμβολίζει το δράμα που βιώνει η περιοχή όπου γεννήθηκαν οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες.
Η φάτνη της οδύνης και της ελπίδας έχει πάρει τη θέση της στη λουθηρανική εκκλησία της Βηθλεέμ και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των παιδιών που ζουν και γεννιούνται στην Παλαιστίνη σήμερά.

Ο Ιησούς στη Φάτνη των ερειπίων. Αυτός ο πόλεμος επηρεάζει τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους και χριστιανούς, λέει ο Munther Isaac

Η φάτνη των ερειπίων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του αιδεσιμότατου Munther Isaac και του Anton Nassar, διευθυντή της Λουθηρανικής Σχολής Dar Al-Kalima.
 – Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα», είπε ο αιδεσιμότατος Ισαάκ «θα γεννιόταν κάτω από τα ερείπια και τον ισραηλινό βομβαρδισμό. Η Φάτνη αυτή είναι το μήνυμα που στέλνουμε από τη Βηθλεέμ στον κόσμο που γιορτάζει. Θα θυμίσουμε το αληθινό μήνυμα από τη    γέννηση του Χριστού, του αγγελιοφόρου της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αξιοπρέπειας για την ανθρωπότητα.
Η Βηθλεέμ είναι λυπημένη και συντετριμμένη.
Πηγή: Al Jazeera

Last modified: 18/12/2023