ΤΑΤΣΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

O Dr Λάμπρος Τατσάκης γεννήθηκε στο Ραδοβύζιον Ιωαννίνων το 1955. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία – Ψυχιατρική.
Παράλληλα με την Ιατρική, από το 1988 έως το 1993, καλλιέργησε την αγάπη του για τη ζωγραφική. Μελετώντας ελεύθερο σχέδιο – χαράξεις – μελέτη χώρου – θεωρία φωτός και χρώματος, όπως και συνθέσεις από εκμαγεία, στο εργαστήρι της Μαρίας Καζάζη.
Πέραν των χαρακτηριστικών τεχνοτροπικών του αναζητήσεων, κίνητρο του αποτελεί η ιδέα του ασυνείδητου και η οπτική ενσάρκωσή του, με απώτερο στόχο την έκφραση της ποιότητας και του βάθους των συναισθημάτων. Οι πίνακές του είναι απόρροια στοχασμού μπροστά στη φύση, μέρος της οποίας αποτελεί ο άνθρωπος.
Κάθε έργο αυτής της έκθεσης, μικρό ή μεγάλο σε κλίμακα, είναι μια αρμονική συμφωνία που γεφυρώνει το εσωτερικό με το εξωτερικό και την αντικειμενικότητα με την υποκειμενικότητα.
Για τον καλλιτέχνη η δημιουργία δεν περιέχει ιδιοτελή αναζήτηση αρετών μέσα από αλλαγή πλαισίου τροποποιώντας το ‘’εγώ’’ αλλά αναγνώριση του πραγματικού, έτσι ώστε να δίνεται το γενετήσιο συνειδητό ή ασυνείδητο. Να νοιώσει την ομορφιά  του και ελεύθερος να είναι σε δομική σύζευξη με τον κόσμο.

Last modified: 13/11/2018