Ταξίδι στην Όαση της Βασιλικής Κούκου     

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Βασιλικής Κούκου, «Where flowers are singing», από τις 25 Απριλίου ως τις 25 Μαΐου.
Στο χώρο της γκαλερί λειτουργεί εγκατάσταση όπου συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.
«Εικόνες από πλάσματα, φυτά, μαγικά φίλτρα, τοτέμ και αδιευκρίνιστης ταυτότητας φιγούρες παρμένες από τη σφαίρα της ψευδαίσθησης, της μυθολογίας και του παραμυθιού, διαρρέουν στον χώρο.

When I Lay down Bluebells come into my Mind 40x40cm, Acrylic on canvas.  2023@ZoumboulakisGalleries

Στη δουλειά της Κούκου συνδιαλέγονται οι ποιητικοί ρυθμοί των χρωμάτων με τον παιδικό αυθορμητισμό, ζωντανεύοντας πολλαπλές αφηγήσεις ξεκάθαρες ή περίπλοκες που αναμειγνύονται με προσωπικές εμπειρίες. Η καλλιτέχνης μεταφέρει προσωπικές σκέψεις και ζεστές αναμνήσεις μέσα από φόρμες ευκίνητες, αέρινες και ελαστικές καθοδηγούμενες από χρωματιστές αντηχήσεις αισθήσεων.

Ambrosia Potion, 2023. Acrylic on canvas, 80X80 cm @ZoumboulakisGalleries

Η πρακτική της Κούκου βασίζεται στην επέκταση του μαγικού κόσμου της τέχνης στην καθημερινή ζωή, αλλά και αντιστρόφως. Υβριδικές ζωγραφικές συνθέσεις πολλαπλών διαστάσεων και υλικών ενορχηστρώνουν έναν υφολογικό διάλογο μεταξύ του χρώματος και της χειρονομίας. Μέσα από μια οικοφεμινιστική προσέγγιση, η Κούκου παρουσιάζει έναν κόσμο, όπου η ύπαρξη είναι άφθαρτη, ερμηνεύοντας τη ζωή μέσα από τα στάδια της αυτό-δημιουργίας της φύσης.

Monstera Mascot during a heatwave Vassiliki koukou, 2023. Acrylic on canvas 40X30cm @ZoumboulakisGalleries 

Τα διαχρονικά σύμβολα της ζωγραφικής της Κούκου, πρωταγωνιστούν ως βασικοί πυλώνες της εύρυθμης λειτουργίας ενός σύμπαντος, χωρίς διακρίσεις ή ιεραρχίες, όπου κυριαρχεί η συνεργασία έναντι της ατομικής δράσης.
Πραγματικά φυτά, από το Polyamorous, συνδιαλέγονται με υπερρεαλιστικά λουλούδια, ρίζες, κεραμικά φίλτρα και τρισδιάστατης μορφής πλάσματα από ύφασμα, μεταμορφώνοντας τον χώρο της γκαλερί σε μια πολύχρωμη όαση».
Επιμέλεια Έκθεσης, Αγγελική Μπάρα

Upon reaching the top of the Chrysanthemum I discovered two wands @ZoumboulakisGalleries 

Event Information
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 25 Απριλίου, 18.00 – 21.00
Διάρκεια: 25 Απριλίου – 25 Μαΐου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00  – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00-15.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr

 

Last modified: 28/04/2024