ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΩΗ

Αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στο Παρίσι στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris 8 στον τομέα «Αισθητική, Επιστήμη και Τεχνολογίες της Τέχνης» με θέμα «Τέχνη και Δίκτυα: η δομή των δικτύων ως μία νέα «μήτρα» για την παραγωγή έργων τέχνης». Είναι διδάσκουσα με σύμβαση και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το Μετρό και τα συγκοινωνιακά δίκτυα κατέχουν κεντρική θέση στο εικαστικό της έργο με ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές Εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή, Λίβανος, Ρωσία, Μάλτα. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει αποσπάσει υποτροφίες και χρηματικά βραβεία από τα Ιδρύματα Ωνάση, Γουλανδρή, Λεβέντη, ΙΚΥ, καθώς και από τους φορείς Science View, FSDIE Paris 8 και τη Σχολή Καλών Τεχνών Βελιγραδίου. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι (Fondation Hellénique), το Εθνικό Θέατρο, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Λεβέντη και το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Paris 8 (CIVD).

Last modified: 06/09/2018