ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1954 – 2018)

 

Γεννήθηκε το 1954 στον Αη Στράτη
Σπουδές: Ζωγραφική και χαρακτική στην Accademia di Belle Arti (απόφοιτος 1978) της Φλωρεντίας με δασκάλους στη ζωγραφική τον F. Farruli και στη χαρακτική τον V. Vingiano. Στη συνέχεια έκανε σπουδές διδακτικής τέχνης στο Universite Paris I-Sorbonne, με δασκάλους τους O.R. d’Allones και P.Bague.
Επηρεάζεται από τους Γερμανούς εξπρεσιονιστές στις πρώιμες προσπάθειές του, και από τους «νέους αγρίους» στις ώριμες και όψιμες εργασίες του.
Η ζωγραφική του, μετά τις πρώιμες προσπάθειές του στο κλίμα των παραστατικών τάσεων, θα περάσει στην κατεύθυνση των εξπρεσιονιστικών τύπων. Στη χαρακτική του, πέρα από τους συνδυασμούς ελεύθερου χώρου και γραμμικών τύπων, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η συσσώρευση θεμάτων και η ποιότητα του σχεδίου του.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος και σε πολλές ομαδικές. Έχει πάρει μέρος επίσης σε happenings με άλλους καλλιτέχνες, έχει εργαστεί ως σχεδιαστής μεταξοτυπιών και κατασκευαστής μακετών, ενώ έχει συνεργαστεί σε εικαστικές εφαρμογές για το θέατρο. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σχετικές με τη θεωρία και τη διδακτική της τέχνης, σε περιοδικά και εφημερίδες κ.α. Είναι Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Μαθημάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και της «Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών».

Last modified: 10/05/2018