ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Petraki Anastasia Γεννήθηκε στα Χανιά.
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1983. Είναι απόφοιτος των εργαστηρίων ζωγραφικής με δασκάλους τους Ι. Μόραλη και Δ. Κοκκινίδη, διακόσμησης, διαφήμισης και σκηνογραφίας με δάσκαλο τον Β. Βασιλειάδη και κεραμικής με δάσκαλο τον Π. Παλτόγλου.
Παρακολούθησε τον πλήρη κύκλο ιστορικών και θεωρητικών σπουδών με δασκάλους τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, τον Παύλο Μυλωνά και τον Ιωάννη Καρατζόγλου. Απέσπασε πρώτο βραβείο και έπαινο στα εργαστήρια σκηνογραφίας και κεραμικής.
Συνεργάστηκε με το θέατρο «Αρένα» του Γιάννη Κύρου στη δημιουργία κοστουμιών και σκηνικών. Είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια σε διάφορα εικαστικά δρώμενα, φεστιβάλ, καρναβαλικές εκδηλώσεις κ.α. Παρακολούθησε τα Εργαστήρια Θεατρικής Παιδείας που οργάνωσε ο «Πολιτισμικός Νότος» Χανίων. Παρουσίασε το εικαστικό της έργο σε ομαδικές εκθέσεις στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και την Αθήνα.
Δίδαξε αισθητική αγωγή στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα και στα Χανιά από το 1985 έως το 2015. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 Στοιχεία Επικοινωνίας
E-mail: petraki.anastasia@yahoo.gr
Fb Profile: Petraki Anastasia ( fb.me/petraki.anastasia)

Last modified: 15/04/2021