ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΡΑΛΙΑ

Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1955.

Σπουδές: Ζωγραφική και κεραμική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1975-1980), με δάσκαλους τους Γ. Μόραλη και Γ. Γεωργίου.

Η ζωγραφική της κινείται στο πλαίσιο της παραστατικής τέχνης. Αποδίδει τα θέματά της -τοπία, πορτρέτα, νεκρές φύσεις, άλογα, νεοκλασικές πόρτες- με λαμπερά χρώματα, ενώ στη συνέχεια η δουλειά της διαφοροποιείται: χρησιμοποιεί μια δική της τεχνική, με σπατουλαρισμένο υπόβαθρο και κόλλες, για να πετύχει την εντύπωση της τοιχογραφίας. Με απαλά χρώματα ζωγραφίζει κυρίως νεκρές φύσεις, καρπούς και συνθέσεις με ανθρώπινες μορφές, που παραπέμπουν σε αρχαία επιτύμβια, υποβάλλοντας μια ονειρική-ποιητική ατμόσφαιρα. Έχει δώσει σειρές έργων: Ύπαιθρα, Νεκρές φύσεις, Άλογα, Νεοκλασικά, Αναζητώντας τα χαμένα όνειρα.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομική έκθεση (ΕΠΑΣΚΤ, 1998) και έχει πάρει μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις (Π.Κ.Δ. Αθηναίων, 1992, Π.Κ.Δ. Ηλιούπολης, 1993 κ.α.).

Παράλληλα ασχολείται με την αγιογραφία, την κεραμική και την εικονογράφηση βιβλίων. Εργάστηκε ως ζωγράφος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (1981-1986) και από το 1986 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και της ΕΠΑΣΚΤ

 

Last modified: 22/05/2012