ΜΠΑΛΕΣΗ ΕΛΕΑΝΝΑ

Γεννήθηκε το 1993 στο Μαρούσι Αττικής
Σπουδές: Τμήμα Πλαστικών τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα.
Ο κύριος προβληματισμός στο έργο της είναι ο χώρος, ο χρόνος και η ενύλωση των καθημερινών κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Ο όρος σύγχρονη τέχνη για την ίδια, δεν δηλώνει μόνο την πρόσφατη καλλιτεχνική παραγωγή, αλλά πρέπει να θίγει και σύγχρονα ζητήματα. Τα υλικά της είναι κυρίως καθημερινά και εφήμερα και τις περισσότερες φορές φορτισμένα με μια ιστορία ή μια κατάσταση. Η εκάστοτε χειρονομία της λειτουργεί ως σύμβολο-σχόλιο μέσα στην τριβή του σήμερα.
Το 2016 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο Golden Aid σε συνεργασία με την CHEAPART, στο Artwall Artspace, Αθήνα.Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Ιωάννινα,Πάτρα,Άνδρο,Σαμοθράκη) και το εξωτερικό (Βερολίνο, Βιέννη).Το 2017 συμμετείχε στην 8η Μπιενάλε φοιτητών Καλών Τεχνών και την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Documenta14. Έχει εκθέσει σε Ιδρύματα και Μουσεία όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Rosa Luxemburg  Foundation, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ζάππειο Μέγαρο.
Δημοσιεύσεις/Συνεντεύξεις: Συνέντευξη: Τα Νέα της Τέχνης, στις »Δύο Όψεις», τεύχος 234(Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2017). Συνέντευξη: Διαδικτυακό περιοδικό p-art-icipate.net, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Art Management and Text Production in the Arts(Universitat Salzburg/Universitat Mozarteum Salzburg).

Last modified: 19/09/2019