ΒΑΝΔΩΡΟΥ ΜΑΡΩ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Έκανε διδακτορικές σπουδές στην Αμερική και σήμερα ζει στο Portland, στην πολιτεία του Oregon. Από το 2000 το ενδιαφέρον της έχει εστιαστεί αποκλειστικά στην καλλιτεχνική φωτογραφία, με συνεχιζόμενες σπουδές, επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση στον καινούργιο κλάδο εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας σε κλασσικούς τομείς των εικαστικών τεχνών, όπως είναι η φωτογραφία και η χαρακτική. Χρησιμοποιεί εναλλακτικές φωτογραφικές μεθόδους για να εκφράσει το όραμά της.

Τα έτη 2008 και 2009 έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Titanium Yiayiannos Gallery στην Αθήνα, στο Διεθνές Κέντρο Τύπου στο Βελιγράδι, στην Hillyer Art Space Gallery στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., στο Newspace Center of Photography και στο Pacific Northwest College of Art στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, Η.Π.Α.

Το 2009 απενεμήθη στη Μαρώ Βανδώρου το βραβείο S&R Foundation Washington Award, στα πλαίσια του πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιαπωνίας, που ξεκίνησε με αφορμή το έργο «Θρυμματισμένο Φως». Οι πλατινοτυπίες της σειράς «Θρυμματισμένο Φως» έχουν την υποστήριξη του οργανισμού AΗΕΠΑ, και του Regional Arts Council του Portland.

Έργα της βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές του Arizona State University και του Oregon College of Art & Craft in Portland καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Last modified: 13/05/2012