ΛΕΒΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944.
Σπουδές: σκηνοθεσία – σκηνογραφία στο Παρίσι (Université du Théatre des Nations) και αρχιτεκτονική στη Γενεύη (E.A.U.G. École d’ Architécture de l’ Université de Genève). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1971.
Από τον Ιούνιο του 2021 είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στον κλάδο της ζωγραφική
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει επίσης σε πολλές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε κατοικίες στην Αθήνα, την Κηφισιά, τη Σύρο και την Άρτα. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως σκηνογράφος στο θέατρο (Νέα Σκηνή , Εθνικό Θέατρο κ.ά.) και έχει ασχοληθεί συστηματικά με το σχεδιασμό εξωφύλλων για βιβλία σε συνεργασία με πολλούς εκδότες (Άγρα, Π.Ε.Κ., Εστία, Κέδρος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά.).
Το ζωγραφικό του έργο πλαισιώνεται από συγγραφικά εγχειρήματα, που αφορούν την ιστορία, τη θεωρία και την επιτέλεση της ζωγραφικής. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η μετάφραση από τα λατινικά (σε συνεργασία με τον Τάσο Ρούσσο) του 35ου βιβλίου της Φυσικής Ιστορίας του Πλίνιου του Πρεσβύτερου και ο εκτενής υπομνηματισμός του από τον ίδιο (Εκδόσεις Άγρα, 1994).

Last modified: 12/10/2021