ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ ΡΟΔΗ

Γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Parsons School of Design της Νέας Υόρκης Costume & Fashion design, Illustration, Graphic & Textiles, και στο St. Martin’s του Λονδίνου με υποτροφία merit με εξειδίκευση textiles.
Από το 1975 ως το 1995 έχει εργαστεί ως designer σε σημαντικές ξένες και ελληνικές εταιρείες και περιοδικά όπως: Deryk Healey Int,. Athenee, Dale Keller, Nuit, Sinanis, Sored, Athenian κ.α.
Στα μέσα του ‘90 ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα της, αυτό το μικρό ιστορικό και μαγικό μαγαζάκι της οδού Αθηνάς, (που βρίσκαμε σπάνιες αντίκες και κοσμήματα) από το οποίο προέκυψε το περίφημο “Μάτι” της Βουκουρεστίου.
Η Ρόδη επέκτεινε τις δραστηριότητες της επιχείρησης και εμπλούτισε τη συλλογή με δικά της νέα αντικείμενα και κοσμήματα.
Παράλληλα συνεργάζεται με το Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης για τον σχεδιασμό υφασμάτων, εμπνευσμένων από τη δουλειά του καλλιτέχνη.
Όμως η Ρόδη έβρισκε πάντα χρόνο να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη τη ζωγραφική. Τα έργα της έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ, έντονα χρώματα σε ρεαλιστικές συνθέσεις, σαφή περιγράμματα, πραγματικά συμβάντα και μια αντίληψη “ Νέο Pop art ” που ευφραίνει το μάτι και τη σκέψη.

Last modified: 11/07/2023