ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ CVΓεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι της Ρένας Παπασπύρου και σκηνογραφία με το Γιώργο Ζιάκα. Παρακολούθησε μαθήματα ως ακροατής στις Σχολές Καλών Τεχνών της Μαδρίτης και της Στουτγάρδης, καθώς επίσης και το σεμινάριο της σκηνογράφου Μαρίας Χανιωτάκη.
Υπήρξε υπεύθυνος του θεάτρου «Εμπρός» για την περίοδο 2000- 2006. Ήταν σκηνογράφος της θεατρικής ομάδας «ΟΜΜΑ studio» για σειρά ετών. Συνεχίζει να δουλεύει σαν σκηνογράφος σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Επίσης, έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής το 2001 , το 2002, το 2013, το 2015 και το 2019 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με την «ARTOGETHER- Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία» πρώην «VSA Hellas», με το «Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης» και την «Merso artschool». Εργάστηκε ως ζωγράφος- animator για την ταινία (υποψήφια για Oscar καλύτερης animation ταινίας 2018) «Loving Vincent» των Dorota Kobiela και Hugh Welchman.
Το 2019 ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»(25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις) της Artogether- Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, στο Ιστορικό Αρχείο και σε τέσσερα Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.
Καταχωρήσεις έργων του υπάρχουν σε εκδόσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης και στην Πινακοθήκη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης».

Ατομικές Εκθέσεις
2024, «Γιατί κλαις, μαμά;», πρόλογος Λουίζα Καραπιδάκη, genesis gallery, Αθήνα
2019, Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, «Κτίριο 1- Το ατελιέ», Νίκος Κόνιαρης | Εμιλία Ξανθοπούλου
2015, Αίθουσα Τέχνης «ena», «Ψ»
2013, Αίθουσα Πολύτροπον, Καλαμάτα και Παλιό Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης , « Τόποι Μεσσηνίας »
2002, Αίθουσες Τέχνης Artower Agora, Gallery Clio
2007, Αίθουσες Τέχνης Δήμου Αθηναίων (πρώην γκαλερί Ωρα), Ξενοφώντος 7

 

Last modified: 18/06/2024