ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

Μαρία ΚομπατσιάρηAπόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι μια σύγχρονος εικαστικός που δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης εδώ και σαράντα χρόνια.
Στο έργο της  το ενδιαφέρον της μοιράζεται. Κάθε φορά, για μεγάλους περιόδους, εστιάζεται σε διαφορετικό ερέθισμα .Έτσι έχουν δημιουργηθεί οι ενότητες των έργων της μέσα στο χρόνο. Η έρευνα της γραφής ως απεικόνιση, των συμβόλων, η καταγραφή δυναμικών χειρονομιών στον καμβά με λάδι ή στο χαρτί με μελάνι, η διαφάνεια των χρωμάτων , η συμπεριφορά των υλικών, οι υφές, τα ίχνη, οι φόρμες, κ.ά είναι ότι την απασχόλησε και διερεύνησε.
Το μέσο έκφρασης, όπως λέει η δημιουργός, κάθε φορά ποικίλει, από τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την κατασκευή μπορεί να φθάσει στην προφορική αφήγηση και την ποίηση. Η τέχνη ευτυχώς δεν έχει όρια και η ανάγκη της έκφρασης πάντα βρίσκει δίοδο.
Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας), του Ε.Τ.Ε.Ε.  (Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας) , του Ο.Σ.Δ.E.Ε.Τ.Ε. (Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Των Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους), της Ε.Ε.Χ.(Ένωση Ελλήνων Χαρακτών) και του International Art Council Kokusai Bijyutsu Shingikai of Japan.
Παρουσίασε την δουλειά της σε 30 ατομικές και πάνω από 150 ομαδικές, σε Μουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Απέσπασε πολλές διακρίσεις για το έργο της στην Ελλάδα, Γαλλία Ιταλία και Ιαπωνία.
Έργα της βρίσκονται σε μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αγαπά να παίζει θέατρο και να αφηγείται παραμύθια. Ζει στην Θεσσαλονίκη site: www.kompatsiari.gr

 

Last modified: 03/09/2022