ΘΩΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Γεννήθηκε το 1978 στην Καρδίτσα.

Σπουδές: Αποφοίτησε με άριστα από το Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (2006) δίπλα στους ζωγράφους Γιάννη Βαλαβανίδη και Μιχάλη Μανουσάκη. Ως φοιτητής παρακολούθησε επίσης ψηφιδωτό (Δάφνης Αγγελίδου) και γλυπτική (Νίκο Τρανός).
Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ΕΜΠ στη «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων» και διδάκτορας στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, με θέμα που άπτεται της Ιστορίας Αρχιτεκτονικής.

Εργάζεται ως μηχανικός σε αναστηλωτικά έργα σε όλη την Ελλάδα και τα τελευταία δύο έτη ως βοηθός καθηγητή στο μάθημα «Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Γραμμικό Σχέδιο» στην ΑΣΚΤ. Συμμετείχε στο έργο μεταφοράς των γλυπτών Ακροπόλεως στο νέο μουσείο και σε αναστηλωτικά έργα στην Ολυμπία, Νεμέα, Κορινθία, Μεσσήνη, Ικαρία, Δήλο, Σύρο, Βοιωτία, στα Δωδεκάνησα, στο Άγιο Όρος, στη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία κ.α. Σχετικές δημοσιεύσεις του έγιναν σε συνέδρια (Κεφαλονιά 2005, Θεσσαλονίκη 2006), ενώ συναφείς ανακοινώσεις υπάρχουν σε επιστημονικά περιοδικά (Αρχαιολογία) και στον τοπικό τύπο. Επίσης έχει διδάξει γραμμικό σχέδιο σε τμήμα τεχνικών χειροποίητου κοσμήματος δημόσιου ΙΕΚ.

Ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής του έγιναν σε Αθήνα, Πειραιά, Κεφαλονιά και Καρδίτσα. Τη ζωγραφική του απασχολεί κυρίως η πυκνότητα της ύλης και του χρώματος της ελληνικής υπαίθρου ή των μορφών. Παράλληλα έχει αναπτύξει μια σειρά μικρογραφιών με «υλικά τσέπης» εν είδει προσωπικού ημερολογίου. Κατά τα μαθητικά χρόνια είχε διακριθεί σε τρεις διαγωνισμούς ζωγραφικής. Εκτός από τη ζωγραφική ασχολείται με τη μουσική και τη μίμηση.

 

Last modified: 03/12/2012