ΖΩΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ζω και εργάζομαι στα Ιωάννινα. Σπούδασα Ιστορία και Αρχαιολογία και στη συνέχεια ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό μου για τη μετανάστευση των Ηπειρωτών. Εργάστηκα για ένα διάστημα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και, στη συνέχεια, στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Τέχνη μ’ ενδιέφερε από νωρίς και πάντα παρατηρούσα γύρω μου. Για μένα όλα, όσα έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε, είχαν και έχουν ενδιαφέρον. Δεν ακολούθησα ωστόσο το δρόμο της επαγγελματικής ενασχόλησης μέσω της τέχνης μου, πράγμα που έγινε, όσο κι αν ακουστεί περίεργο, ακριβώς, επειδή το αγαπούσα πολύ.
Εργάστηκα για ένα διάστημα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και, στη συνέχεια, στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου σαν επιστημονική συνεργάτης είχα την ευκαιρία να κάνω τη φωτογράφιση των περιοχών της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Στη συνέχεια έκανα την ηλεκτρονική τους επεξεργασία και την αποτύπωσή τους σε σχολικά βιβλία του δημοτικού για πιλοτική εφαρμογή σε πολιτισμική μειονότητα. Όσον αφορά, πιο συγκεκριμένα, τα εικαστικά, παρακολούθησα για τρία (3) χρόνια εργαστήριο ζωγραφικής στα Ιωάννινα, φωτογραφία και εμφάνιση σε σκοτεινό θάλαμο καθώς και αγγειοπλαστική στο Εργαστήριο του Δήμου Ιωαννιτών. Παράλληλα, παρακολούθησα μαθήματα αγιογραφίας και έκανα τα δικά μου σχέδια και χρώματα πειραματιζόμενη, οργάνωσα το ατελιέ μου και μελετούσα ό,τι έπεφτε στα χέρια μου, που είχε σχέση με την Τέχνη.
ΣΗΜΕΡΑ, φοιτώ στη σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και παρακολουθώ τα εργαστήρια. Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στα Ιωάννινα, στην Καρδίτσα και στη Θεσσαλονίκη κι έκανα μια ατομική έκθεση στη Χαλκιδική. Διατηρώ τη σελίδα Art News Ioannina (https://www.facebook.com/ChZois ) που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Last modified: 20/03/2018