ΕNRI CANAJ

Γεννήθηκε στα Τίρανα, στην Αλβανία, το 1980.
Πέρασε τα παιδικά του χρόνια εκεί και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1991, αμέσως μετά το άνοιγμα των συνόρων. Έχει έδρα την Αθήνα και καλύπτει την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy στην Αθήνα. Το 2007 πήρε μέρος σε ένα έργο του Βρετανικού Συμβουλίου σχετικά με τη μετανάστευση, προκειμένου να παρακολουθήσει ένα ετήσιο εργαστήριο με το φωτογράφο του Magnum, Νίκο Οικονομόπουλο.

Από το 2008, έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος φωτογράφος για σημαντικές εκδόσεις όπως το περιοδικό Time Lightbox, CNN Photo Blogs, New York Magazine, msnbc Photography, Vice Magazine, Newsweek, Paris Match, Le monde Diplomatique. Δείγμα της δουλειάς του έχει εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (“In a Sharpe of Frame”, ατομική έκθεση), στο BOZAR Κέντρο Καλών Τεχνών, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο Bilgi Santral στην Κωνσταντινούπολη, στο Bursa Photo Festival στην Τουρκία, στο New Delhi Photo Festival, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Athens Photo Festival. Έχει εργαστεί στα Βαλκάνια, κυρίως στο Κόσοβο και την Αλβανία, καθώς και στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη μετανάστευση και την τρέχουσα κρίση. Το 2013 του απονεμήθηκε το juried JGS Content, 1st Quarter 2013. Στην Ελλάδα εργάζεται για την Καθημερινή.

Last modified: 18/05/2016