ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Σπουδές σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο King’s College London (KCL) και στο University College London (UCL). Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2006 συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα του Centre for Computing in the Humanities (CCH) του King’s College London. Έχει εργαστεί σε σχετικούς τομείς στην Αγγλία και την Ελλάδα.
Από νεαρή ηλικία η Ειρήνη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τέχνη και κυρίως για την έκφραση μέσα από την ποίηση και τη φωτογραφία.
Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Γυάλινα Τριαντάφυλλα» κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2011 από τις εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ και η δεύτερη συλλογή με τίτλο «Ονειροπολήσεις (ενός φεγγαριού)» κυκλοφόρησε, επίσης από τις εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ, το Σεπτέμβριο του 2016.
Από το 2010 μέχρι το 2011 παρακολουθεί το σεμινάριο φωτογραφίας «εισαγωγή στη δημιουργική φωτογραφία» με δάσκαλο το φωτογράφο Πλάτωνα Ριβέλλη.
Το 2014 παρουσιάζει την έκθεση μακροφωτογραφίας «Urban contradiction – journey under the sun» στο Ίσρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είναι συνιδρύτρια της Evripides Art Gallery στην Αθήνα, όπου εργάζεται από το 2013.
Από το Σεπτέμβριο του 2019 άρχισε να σπουδάζει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών. Τον Οκτώβριο του 2020 έγινε δεκτή στην Ανωτέρα δραματική Σχολή Ίασμος, όπου συνεχίζει τις σπουδές της.

Last modified: 14/06/2021