ΔΙΓΚΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπουδές: Ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη  τον Νίκο Νικολάου και τον Βασίλη Βασιλειάδη. Συνέχισε στο Παρίσι με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στην Ecole National Sup. Des Beaux Arts και στην Ec. Nat. Sup. Des Arts  Decoratifs.

Στο Παρίσι ήταν βοηθός του σκηνογράφου Uber Monloup σε παραστάσεις στα θέατρα T.N.P. Villeurbanne, Comedie Française, Sara Bernard, Odeon, κ.α.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος σε πολλές ομάδες εικαστικών καλλιτεχνών, Κ.Ε.Τ., «Πέντε νέοι Έλληνες ρεαλιστές» και στην ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη.
Έχει σκηνογραφήσει επανειλημμένως στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος, το ελεύθερο θέατρο και στα Περιφερειακά. Επίσης για την τηλεόραση και τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Δ.Ε.Π.Α.Κ. Καλαμάτας ως υπεύθυνη του εικαστικού τομέα όπου οργάνωσε και διεύθυνε το Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου στα πρώτα επτά χρόνια της λειτουργίας του. Ως σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού επί υπουργίας Σταύρου Μπένου και Ευάγγελου Βενιζέλου, οργάνωσε το Δίκτυο των Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠΠΟ.
πό το 2000 οργάνωσε και διευθύνει το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων. Συμμετείχε με τις εκπομπές ‘’Θεατρικά’’ και ‘’Εικαστικά’’ στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι,της ΕΡΤ. Έχει εκδώσει τη νουβέλα ‘’Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα’’ (Εξάντας 1992).
Έχει κάνει επτά ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές.

 

 

 

Last modified: 16/12/2017