ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΝΔΥΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΝΤΙΑΝΑ

Αρχιτέκτων Μηχανικός – Ζωγράφος
Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα.
Το 1983 αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. και το ιδιο έτος ίδρυσε με τον σύντροφό της Γιώργο Κονδύλη την μελετητική ομάδα MICROTEAM ARCHITECTS.

Αρχιτεκτονικό έργο
Το αρχιτεκτονικό της εργο και design, σαν μέλος της ομάδας, εχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1986 στην Β’Biennale νεων καλλιτεχνών των χωρών της Μεσογείου στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και του Design, και το 1987 στην έκθεση της CLEAU-TEE ‘’Ατομικη κατοικία στις χώρες της ΕΟΚ’’.
Μέχρι σήμερα σαν μέλος του MicroTeam Architecs, έχει ολοκληρώσει πάνω από 350 αρχιτεκτονικά έργα και εχουν πραγματοποιηθεί άνω των 30 δημοσιεύσεων που αφορούν παρουσιάσεις του αρχιτεκτονικού έργου, σε περιοδικό τύπο και ειδικές εκδόσεις αρχιτεκτονικής και design.

Καλλιτεχνικη δραστηριοτητα
Παράλληλα με το αρχιτεκτονικο επάγγελμα ασχολείται με την ζωγραφική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.
Πραγματοποίησε με επιτυχία τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Το 1997 στο Ηράκλειο Αττικής στο πολιτιστικο κεντρο Villa Stella.
Το 2004 στο  «Νostos Art Cave» – Icons hotel, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.
Η τρίτη ατομικήτης έκθεση με τίτλο «Snapshots- under the eye of an architect»   πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη γκαλερί  Αργω στο Κολωνακι, και διηρκεσε από τις 9 Δεκεμβρη του 2014 εως τις 10 Γεναρη του 2015. Περιελαμβανε 75 πινακες με λαδι, 35 εργα με ακρυλικο, και σπουδες με ξηρα και oil pastel.

Διδακτικο εργο.
Από το 1986 εως το 1990 διετέλεσε καθηγήτρια ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου σε υποψήφιους Αρχιτεκτονικής, στα μεταλυκειακά φροντιστήρια του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Το έτος 1987-1988, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του καθηγητη δρ. Ν.Θ.Χολεβα, στον τομέα Μορφολογίας – Ρυθμολογίας και ειδικότερα στο μάθημα Ιστορίας Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π.
Από το 1997 εως το 2001, ανέλαβε το μάθημα της Αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και design επίπλου στην BAKAΛΟ art & design college, σε συνεργασία με το University of DΕRBY της Βρεταννίας.

Άλλες σπουδες και δραστηριοτητες.
Πιστεύοντας στο δόγμα του homo universalis και εχοντας φιλοσοφικό ενδιαφέρον για το ανθρώπινο σώμα και την διαλεκτική του σχέση με τον δομημένο χώρο, πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές για την ανατομία και τις λειτουργίες του, με στόχο την ουσία του ‘’εύ ζείν’’.
Το 2011, μετά από τρία χρόνια σπουδών, έλαβε πιστοποίηση craniosacral therapist από το UPLEDGER INSTITUTE Inc. της Σκωτίας.
Το 2013, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Fascias Therapy (αναλυτική θεραπεία μυοπεριτονίας) με τον Claudio Santi, από την Fluid-kinetics της Φλωρεντίας.
Συμμετείχε επισης σε σεμινάρια chi kung, asiatsu, λειτουργικής ανατομίας και ανατομίας των μεσημβρινών του chi.
Από το 2009 παρακολουθεί σεμινάρια Hatha Yoga – bien tempere της Eva Ruchpaul και είναι μέλος του Ελληνικου Συλλογου Ηαthα yoga στην Αθήνα.
Άρθρα της εχουν δημοσιευθεί στο περιοδικά τέχνης ‘Εικαστικά’, γύρω από θέματα θεωρίας της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και του design.
Aπο το 1999 ζει και εργάζεται στο Μαρούσι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 10/10/2018