ΒΟΥΤΣΑΣ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το 1961.
Σπουδές: Κατέχει τα πτυχία: B.S Marketing /Management, Siena College, Loudonville, N.Y., Bachelor of Arts Photographic Illustration και Master of Science Printing Sciences and Management, Rochester Institute of Technology (R.I.T) Rochester, N.Y.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος.
Το 2000 εξελέγει μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Εργαστηριακό Μάθημα Επιλογής Αναλογικής και Ψηφιακής Φωτογραφίας.
Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές. Έχει διδάξει φωτογραφία στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Π.Ε.Ε (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και στη Leica Academy. Ως εισηγητής έχει λάβει μέρος στα συνέδρια «Αν το Εγώ γινόταν Εμείς» με τίτλο Η προσωπική εξέλιξη μέσα απ’ την ομαδικότητα, Νοέμβριος 2011, και στο συμπόσιο της Ε.Μ.Π.Ε. (Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας) με θέμα «Επιλέγω να δέχομαι την αδικία στην τέχνη, στη ζωή».Έχει εκδόσει δύο βιβλία: Αναμένοντας τα σημεία συνάντησης, 2008 και ΡΟΔΟΠΟΥ, 1993. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Σε κάθε φωτογραφία του διακρίνεται μια αλληγορία που μπορεί να οδηγήσει τον θεατή και σε άλλα νοήματα.

Last modified: 17/10/2014