ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ ΜΥΡΤΩ

 

Σπουδές: Είναι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών (1998) και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991). Το 1999 φοίτησε στο τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Καλών Τεχνών Βερολίνου (εργ. Μ.Vedder).   Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στο διατμηματικό εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.
Συμμετείχε στην παρακολούθηση σεμιναρίων στο Παν/μιο του Μπέρμινχαμ – Τμήμα Τεχνών στο Artlink της Σκωτίας (1995), που αφορούσαν σε προγράμματα ατόμων με ειδικές ανάγκες και παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Διδάσκει ως Εργαστηριακός Συνεργάτης από το 2003 Στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1999 εργάζεται ως υπεύθυνη καθηγήτρια με θεματικό αντικείμενο το βίντεο σε ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς.

Έχει συγγράψει εγχειρίδια και υλοποίησε προγράμματα με θεματικό περιεχόμενο τα ψηφιακά μέσα. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με Πανεπιστήμια και φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικά με την εξ ʼ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Τεχνικός Σύμβουλος και ασχολήθηκε με το μοντάζ και τα ειδικά εφέ σε ταινίες μικρού μήκους και σε παραγωγές πολυμέσων. Καλλιτεχνικό της έργο είναι δημοσιευμένο στον περιοδικό τύπο και έχει εκτεθεί σε χώρους τέχνης, φεστιβάλ και μουσεία, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 

Last modified: 03/12/2012