ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Λευκόβρυση Κοζάνης το 1974.

Σπουδές :1995-1997 τεχνικός γραφίστας ηλεκτρονικής σχεδίασης εντύπου στη σχολή Ωμέγα Αθήνα  2008-2012  Σχολή Καλών Τεχνών τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών – ζωγραφική Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δάσκαλοί του οι Κυριάκος Μορταράκος, Γιώργος Τσακίρης, και στη χαρακτική ο Ξενής Σαχίνης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

« Μεγάλωσα στο σιδεράδικο του πατέρα μου. Εκεί νομίζω πως γνώρισα την φόρμα και την σύνθεση στην πράξη και  βίωσα την κατασκευαστική διαδικασία. Εργάστηκα μεταξύ άλλων, ως σκιτσογράφος σε τοπική εφημερίδα, ως γραφίστας και επιμορφωτής ζωγραφικής της Ν.Ε.Λ.Ε. Από το 2010 παραδίδω μαθήματα στο Εικαστικό εργαστήρι του δήμου Κοζάνης σε ενήλικες και παιδιά. Παρακολούθησα μαθήματα υποκριτικής. Είμαι μέλος της ομάδας NO-EGO. To 2011 – συμμετείχα στην ταινία μικρού μήκους << Τζήκας>> του Θεόδωρου Χλιάπα, με σχέδια – σκίτσα μου, που προβλήθηκαν στην ταινία. 2011 Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προλόγισα με άλλους συμφοιτητές μου τ’ αποτελέσματα πολύμηνης εικαστικής δράσης ομάδας του 2ου εργαστηρίου, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος <<Άγιος Παντελεήμων>> στα πλαίσια της έκθεσης PRINZHORN <<Αιτία θανάτου ευθανασία>>/Θεσσαλονίκη».

Εκθέσεις

2012- Συμμετοχή στην ομαδική  έκθεση  του 2ου εργαστηρίου /Κέντρο χαρακτικής ΗΛΙΟΣ>> Σταυρούπολη  Θεσσαλονίκη. Επιμέλεια: Κυριάκος Μορταράκος .

2011- Συμμετοχή στην 3η Biennale της  Αθήνας  Μονόδρομος, με την ομάδα NO-EGO και το project  <<ksero>> στην <<Καρναβαλική παύση>> του Νίκου Χαραλαμπίδη, Αθήνα.

– Συμμετοχή στην  Biennale Νέων 3 Θεσσαλονίκη /  ομαδική έκθεση  << Ο Goya στο Τελλόγλειο, ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα>> και<< ο Beethoven συναντά  τον Goya>>   Τελλόγλειο/ Θεσσαλονίκη  Συμμετοχή στην παραπάνω  έκθεση με την ομάδα NO-EGO.Τελλόγλειο/ Θεσσαλονίκη.  -Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση  Ζωγραφικής μικρής φόρμας του 2ου /Γιαννιτσά. – Συμμετοχή στο project  Εφήμερη Τέχνη στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα με την ομάδα NO-EGO./ Θεσσαλονίκη. – Συμμετοχή  στο Φεστιβάλ Τέχνης <<ΑΝΑΚΑΤΑ vol 3>>  πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελλά,  παρουσίαση της δράσης <<Κίων εξαγωγικού ρυθμού>> performance  εγκατάσταση /Θεσσαλονίκη.  – Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση ΄΄Περιμένοντας το λεωφορείο’’ ομάδα, 2ου εργαστηρίου   gallery  VLLASIS ART / Θεσσαλονίκη, επιμέλεια:  Κυριάκος Μορταράκος. 2010 – Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση <Μικρής φόρμας> με το β’ εργαστήριο στην     gallery papatzikou  / Βέροια.  2009 – Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση του εργαστηρίου χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.

chrisvogiatzis@hotmail.com

 

Last modified: 12/06/2012