ΒΗΧΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.

Σπουδές: Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Από το 1995 ασχολείται με την αγιογραφία. Διδάχτηκε την τέχνη της βυζαντινής εικονογραφίας στη Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως της Νίκαιας και στον πολιτιστικό Σύλλογο Εικονουργία, ενώ μαθήτευσε δίπλα στον αγιογράφο Γιώργο Κόρδη.
Από το 1998 είναι μέλος του συλλόγου για τη σπουδή και έρευνα της ορθοδόξου εικονογραφίας «Εικονουργία» όπου και διδάξε, την τέχνη της αγιογραφίας από το 2002 ως το 2007.
Έχει ζωγραφίσει πολλές φορητές εικόνες και έχει συμμετάσχει στην τοιχογράφηση εκκλησιών και ιερών χώρων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων σημαντική θέση κατέχουν:
Ι.Μονή Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, Ι.Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος Λακωνίας, Ι.Μονή Αναλήψεως στη Βοιωτία, Ι.Μονή Μητρός Ηγαπημένου στη Βοιωτία, Ι.Ναός Αγίου Γεωργίου, Μητροπολιτικός ναός Ελληνορθοδόξων Βηρυτού στον Λίβανο, Ι.Ναός Ευαγγελισμού στη Βηρυτό του Λιβάνου, Ι.Ναός Εισοδίων στον Άλυκα Μάνης

Ατομικές εκθέσεις
2006 Μικρογραφική αγιογραφία στη γκαλερί «Αγγέλων Βήμα»
2007 Μικρογραφική  αγιογραφία  στη  γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ.
2001-2009: Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις αγιογραφίας στις γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ και ART 10 GALLERY, στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ και ΑΡΜΟΣ, καθώς και στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ.Καρύδης» του Δήμου Φιλοθέης

 

Last modified: 13/05/2012