ΑΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε αρχιτεκτονική, στην Πολυτεχνική Σχολή του A.Π.Θ. Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και στην Βέροια ως αρχιτέκτων, σκηνογράφος, σκιτσογράφος, ζωγράφος και εκπαιδευτικός στα δύο δικά του καλλιτεχνικά εργαστήρια. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κόμικς, στην Eλλάδα και Διεθνώς. Συμμετείχε με το σκηνογραφικό του έργο, στις BIENALLE της Θεσσαλονίκης και της Pώμης, ενώ ως σκηνογράφος συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Έργα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά στην Eλλάδα και το εξωτερικό. Kάνει εικονογραφήσεις για περιοδικά και βιβλία. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με ιδιώτες Έλληνες και ξένους εκδότες. Διετέλεσε επί οκτώ έτη Διευθυντής Ακαδημαϊκής Ποιότητας στη Σχολή ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης. Eίναι μέλος του Συλλόγου Kαλλιτεχνών Eικαστικών Tεχνών Bορείου Eλλάδος  Εκπροσωπεί με έργα του την Ελλάδα, στην πτέρυγα Βαλκάνιων καλλιτεχνών στην Εθνική Πινακοθήκη της Σόφιας. Έργα του εκτίθενται σε κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές. Έργα του εκτίθενται στο διαδίκτυο. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Tο 2001 εκδόθηκε το πρώτο και το 2005 το δεύτερό του βιβλίο με διηγήματα από τις εκδόσεις IANOΣ. Το 2010 εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο του από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ Υπό έκδοση βρίσκεται το τέταρτο βιβλίο του, με τίτλο “Το όρος της Αφροδίτης”, από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Last modified: 18/12/2017