ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΙΩΑΝΝΑ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και σπούδασε μεταλλειολόγος µηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αποφοίτησε µε άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθήνας το 2014.  Στη ζωγραφική είχε δάσκαλο τον Πάνο Χαραλάµπους.
Στα έργα της διερευνά µε διάφορες τεχνικές (ζωγραφική, βίντεο, χαρακτική, εκτυπώσεις) την ανθρώπινη µορφή ή την απουσία της. Ζωγραφίζει σε χάρτες, δηµιουργεί βίντεο, artist’s book, χαρακτικά, εγκαταστάσεις. Τα artist’s book που δημιουργεί είναι βιβλία -αντικείµενα ή βιβλία που ξεφυλλίζονται όπως τα παραδοσιακά βιβλία, διαφόρων διαστάσεων, µε κείμενο (µικρά «ποιήµατα» – αφηγήµατα) ή χωρίς κείμενο. ∆ουλεύει αρχικά  µε σχέδιο, acquarella, collage, τυπώµατα, φωτογραφίες και όλους τους πρόσφορους τρόπους και µετά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή συνεχίζει τη σχεδίαση και την τελική επεξεργασία του εντύπου. Οι εκτυπώσεις γίνονται σε υψηλής ποιότητας χαρτιά καλλιτεχνικών εκτυπώσεων µε μελάνια µακράς διάρκειας που αντέχουν στο χρόνο.
Από το 2009 έχει συµµετάσχει σε πολλές οµαδικές εκθέσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Μυτιλήνη, Κορώνη). Τον Ιούνιο 2018 η πρότασή  της για  τον γραφιστικό σχεδιασµό (αφίσα, πανό, banner) της έκθεσης : Beat. From portraits to selfies µε  σύµπραξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  και του Τµήµατος Καλών Τεχνών του Πανεπιστηµίου Άγκντερ της Νορβηγίας έλαβε το 1ο βραβείο.

Last modified: 31/01/2019