ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ – ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες, σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία και επιμελήθηκε εικονογραφήσεις περιοδικών, κινηματογραφικές αφίσες, καθώς και λογότυπα εταιρειών. Το 2003 άρχισε δειλά-δειλά τους πρώτους της πειραματισμούς στο κόσμημα, που ξεκίνησαν ως ένα είδος «αυτοθεραπείας» στην προσπάθειά της να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως εξομολογείται, στην αρχή ήταν μια καθαρά προσωπική υπόθεση, καθώς τις δημιουργίες της τις κρατούσε φυλαγμένες μέσα σε κουτιά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, μέχρι την στιγμή που συγγενείς και φίλοι την παρότρυναν να κάνει το επόμενο βήμα και να δείξει την δουλειά της. Έτσι ξεκίνησε ένα εικαστικό ταξίδι που κρατά μέχρι σήμερα και προσφέρει κάθε φορά νέες συγκινήσεις τόσο στην ίδια όσο και στο κοινό, που παραμένει πιστό στις δημιουργίες της.
Το 2014 παρουσίασε τα κοσμήματά της στη Γκαλερί Σκουφά στην Αθήνα και το 2016 συμμετείχε στην έκθεση εικαστικού κοσμήματος «Νew Territories» στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να γνωρίσει ξένους πολιτισμούς και να ανακαλύψει καινούργια υλικά για τα κοσμήματά της.

 

 

 

Last modified: 17/03/2017