«Ένα ελληνικό βλέμμα του Πάβλου Χαμπίδη»

Ένα ελληνικό βλέμμα του Πάβλου Χαμπίδη στη Σικελία

Ιδιαίτερη τιμή από το Αρχαιολογικό Μουσείο «Pietro Griffo» του Αγκριτζέντο στον Πάβλο Χαμπίδη. Ο διακεκριμένος Έλληνας καλλιτέχνης παρουσιάζει την έκθεση υδατογραφιών «Ένα Ελληνικό Βλέμμα». Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου.
Ο καλλιτέχνης, ο οποίος κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχικά Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης, δραστηριοποιήθηκε αρχικά στα κόμικ και στην εικονογράφηση λογοτεχνικών έργων, και έχει πραγματοποιήσει πολλές, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, εκθέσεις. «Ένα ελληνικό βλέμμα του Πάβλου Χαμπίδη»
Όπως αναφέρεται σε δελτίου του σικελικού μουσείου «Με πληθωρική εμπειρία, είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στο Αγκριτζέντο και την Κοιλάδα των Ναών. Οι υδατογραφίες της εκθέσεως είναι αποτέλεσμα της διαμονής του καλλιτέχνη στην Κοιλάδα των Ναών το 2015, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοση του ταξιδιωτικού σημειωματάριου «Spring in the Valley» από τον οίκο DeAgostini στο Μιλάνο. Εκτός των άλλων το έργο του καλλιτέχνη παρουσιάστηκε και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας πριν από πέντε χρόνια. «Ένα ελληνικό βλέμμα του Πάβλου Χαμπίδη»
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Κοιλάδα των Ναών και το γήλοφό της: Είναι το «βλέμμα» ενός Έλληνα, ο οποίος ατενίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία ελληνικές δημιουργίες, δηλαδή τα αξιοθαύμαστα έργα της δικής μας γης, η οποία κάποτε υπήρξε ελληνική.  Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ένα βλέμμα πάνω από την καταπληκτική Κοιλάδα με τον ιερό γήλοφο, στραμμένη  στο αστραφτερό γαλάζιο της θάλασσας». «Ένα ελληνικό βλέμμα του Πάβλου Χαμπίδη»

Last modified: 05/09/2023