Art Athina: Κυριαρχία του Α στη φετινή οπτική ταυτότητα   

 Δύο κεφαλαία Α– τα αρχικά του ονόματός της-  σε διαφορετικές συνθέσεις και χρώματα πρωταγωνιστούν στη φετινή οπτική ταυτότητα της Art Athina, του μεγαλύτερου εικαστικού γεγονότος στην Ελλάδα και μίας από τις παλαιότερες φουάρ στην Ευρώπη.  Η Art Athina 2024 θα είναι κατά μία ημέρα μεγαλύτερη και θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στην σταθερή πλέον έδρα της, το Ζάππειο Μέγαρο.
Η νέα οπτική ταυτότητα – που υπογράφει για όγδοη χρονιά το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο G Design Studioδίνει το στίγμα της φετινής διοργάνωσης. Θα βρει εφαρμογή σε πολλές και διαφορετικές πτυχές του υλικού επικοινωνίας και των δράσεων της φουάρ, η οποία έχει πλέον συμπληρώσει τρεις δεκαετίες παρουσίας στο εγχώριο και διεθνές εικαστικό στερέωμα. Art Athina οπτική ταυτότητα
«Φέτος, το σύμβολο της ΑΑ λειτουργεί διττά, τόσο ως αντικείμενο τέχνης, όσο και ως χώρος ανάδειξης της τέχνης. Με έμπνευση την αρχιτεκτονική του Ζαππείου, δημιουργούνται τρισδιάστατοι όγκοι και φόρμες, οι οποίοι στέκονται επιβλητικά μπροστά στα μάτια του κοινού και θυμίζουν την κληρονομιά και τη δυναμική του χώρου. Η ένταση της σύγχρονης τέχνης αποτυπώνεται μέσα από εκρηκτικούς χρωματικούς συνδυασμούς, που παραπέμπουν στην πολύχρωμη ιστορία της φουάρ και προσκαλούν το κοινό να γίνει μέρος αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας», εξηγεί η ομάδα του  G Design Studio, το σκεπτικό της οπτικής ταυτότητας που σχεδίασε για την Art Athina 2024.
Δυναμική, πολυσυλλεκτική, δοκιμασμένη στον χρόνο η Art Athina αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών, των γκαλερί και των φιλότεχνων, καθώς η ποιότητα και η άρτια διοργάνωση της έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του κοινού όσο και του Τύπου.
Διαρκώς εξελισσόμενη η Art Athina αποτελεί έναν καθιερωμένο θεσμό που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης. Βασίζεται  σε μια σταθερή ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον διευθυντή της, Αντώνη Κούρκουλο, και σε συνεργασίες με νέους επιμελητές, διαφορετικούς, ως επί το πλείστον, σε κάθε της έκδοση. Νέο μέλος αποτελεί  η Μαριλένα Κουτσούκου, η οποία ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση της Διευθύντριας Ανάπτυξης της φουάρ.Art Athina οπτική ταυτότητα

       Οι βασικοί άξονες του προγράμματος της Art Athina 2024 είναι:
— Η κυρίως έκθεση της Art Athina και ο πυρήνας της φουάρ που περιλαμβάνει την παρουσίαση επιλεγμένων γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το παράλληλο πρόγραμμα της φουάρ θα συνθέσουν οι παρακάτω ενότητες:
— To Design με τη συμμετοχή γκαλερί που δραστηριοποιούνται στην προώθηση του πειραματικού σχεδιασμού και των συλλεκτικών αντικειμένων σε επιμέλεια του Mare Studio.
— Τα Projects όπου παρουσιάζονται οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης σε επιμέλεια της Λουκίας Θωμοπούλου.
— Talks, έξι συζητήσεις  με καταξιωμένους καλεσμένους, σε επιμέλεια  της Ολυμπίας Τζώρτζη και θεματικό άξονα γύρω από την εξέλιξη και τη λειτουργία των αιθουσών τέχνης.Art Athina οπτική ταυτότητα
— Video που  έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με πρωτοποριακό οπτικό υλικό σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.
— Performance με έργα και προτάσεις που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό της αθηναϊκής φουάρ σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή.
— Kids’ Educational Program σχεδιασμένο  από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους.

Last modified: 24/03/2024