Ο χώρος τέχνης FokiaNou Art Space παρουσιάζει τη διατομική έκθεση «Erosion & Renewal» των εικαστικών Φαίη Αναγνωστοπούλου και Στέλλα Σεβαστοπούλου, μία έκθεση με αντιθέσεις και συνδέσεις. H Αναγνωστοπούλου εξερευνά την αθηναϊκή πολεοδομία, ενώ η Σεβαστοπούλου εμπνέεται από τη φύση και τον πολιτισμό, ωστόσο και οι δύο εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο ο χρόνος, τα στοιχεία της φύσης, ακόμα και το ανθρώπινο χέρι, επεμβαίνουν σε επιφάνειες και περιβάλλοντα, εξελίσσοντάς τα σε κάτι καινούργιο.
Τα αστικά τείχη της Αναγνωστοπούλου μιλούν για τις ενδιαφέρουσες διαβρώσεις της ζωής στον πυρήνα της πόλης και έρχονται σε αντίθεση με τα αρχαία τείχη της Σεβαστοπούλου, με ίχνη φυτικών μοτίβων, ή και με την εστίαση της στον αναγεννητικό χαρακτήρα του φυσικού περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά, η υφή και το χρώμα παίζουν σημαντικό ρόλο στα έργα των δύο αυτών καλλιτεχνών. Επίσης εξερευνούν μια παρόμοια, παλίμψηστη προσέγγιση, που περιλαμβάνει την προσθήκη στρωμάτων ακρυλικού χρώματος στον καμβά, καθώς και άλλα μέσα και τεχνικές. Μία διαδικασία επεξεργασίας μέσω της στρωματοποίησης.
Η Φαίη Αναγνωστοπούλου σπούδασε Αρχιτεκτονική και Διαφήμιση στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και παρακολούθησε σεμινάρια Abstract Art στο Art League του Χιούστον του Τέξας. Έχει εργαστεί στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο των Meyer, Scherer & Rockcastle στη Μινεάπολη, καθώς και στον τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και της προώθησης Τύπου στην Progressive Architecture στην ίδια πόλη. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 2004, αφήνοντας τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της διαφήμισης. Το 2008 επέστρεψε μόνιμα στην Αθήνα. Σήμερα συνεχίζει την αναζήτησή της στον χώρο της Αφηρημένης Ζωγραφικής. (Instagram: fam_abstract_art)
Η Στέλλα Σεβαστοπούλου (Stella Sevastopoulos) (αρχική εικόνα) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε Τέχνη, Αγγλική Λογοτεχνία και Ιστορία της Τέχνης στο Harrow College of Art, στο Lancaster University και στο Reading University. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1994, έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα και υπήρξε πολιτιστική συντάκτρια στην εφημερίδα «Athens News».
Γράφει/διαχειρίζεται το site «Art Scene Athens». Δημιουργεί τέχνη σε όλη της τη ζωή, αλλά ξεκίνησε να εκθέτει τη δουλειά της το 2018 και έχει αναπτύξει την καλλιτεχνική της πρακτική, τόσο σε αφηρημένες όσο και σε αναπαραστατικές κατευθύνσεις. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές. (www.stellasevastopoulos.com)
Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 19.00,
Διάρκεια: 10 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr Μετρό Ευαγγελισμός
Εγκαίνια: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 19.00,
Διάρκεια: 10 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr Μετρό Ευαγγελισμός
Last modified: 19/03/2024





Ο Gabriel Grama και οι προσωπικοί του μύθοι
Επτά καλλιτέχνες στο ξεκίνημα μιας νέας γκαλερί
Νίκος Ζήβας – Η σύναξη των ετεροκλήτων
Σοφία Φωτιάδου – Πλάσματα που νοσταλγούν ένα χαμένο παράδεισο ή ονειρεύονται έναν καινούριο









