Μάτω Ιωαννίδου – Σκόρπιες φευγαλέες στιγμές ενός παραληρηματικού χορού

Η γκαλερί Art Project Space υποδέχεται την Μάτω Ιωαννίδου με τη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής, «ScreenShots». Το κείμενο τεκμηρίωσης υπογράφει η Ιστορικός Τέχνης Μπία Παπαδοπούλου. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικτής τεχνικής σε χαρτί ή μουσαμά (2023-2025), εμπνευσμένα από τις σκηνές χορού της ηρωίδας της ταινίας «PoorThings» του Γιώργου Λάνθιμου.

bella,σχέδια με σινική και εκτύπωση, 31Χ26 εκ.,2025

bella, σινική σε μουσαμά, 13Χ28 εκ., 2025

«Η Μάτω Ιωαννίδου αποτυπώνει σκόρπιες φευγαλέες στιγμές από την άγρια κινησιολογία, τη σωματική δονικότητα και ρυθμικότητα του παραληρηματικού χορού», παρατηρεί η Ιστορικός Τέχνης Μπία Παπαδοπούλου. «Ο πολλαπλασιασμός της μορφής αποτελεί ταυτόχρονα υποδόρια νύξη για τις πολλαπλές περσόνες που καλείται να ενσωματώσει η γυναίκα στη σημερινή κοινωνία… Η καλλιτέχνις μπαίνει στο πετσί της γυναίκας που ζωγραφίζει. Ταυτίζεται με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της, με την αχόρταγη επιθυμία της να εξερευνά απενεχοποιημένη τον κόσμο, με την αυτονομία της, με την υπέρβαση πάσης φύσεως στερεότυπων και ορίων».

Event Information

Πολυχώρος Art Project Space, Φαλήρου 66, Αθήνα, Έναντι ΕΜΣΤ, Σταθμός Metro FIX
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη, 13 Ιανουαρίου , 19.00
Διάρκεια: 13 Ιανουαρίου –  4 Φεβρουαρίου 2026
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 17.00-21.00, Πέμπτη και Παρασκευή 12.00-20.00, Σάββατο 11.00-15.00 Κυριακή, Δευτέρα, και Τετάρτη κατόπιν ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλ. 2117504180
Υπόγειος χώρος στάθμευσης MΕΤΡΟ ΦΙΞ στα 200 μ

Last modified: 14/01/2026