ΧΟΥΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκε το 1962

Σπουδές: Θέατρο (1981) και δημοσιογραφία (1983) στην Αθήνα. Το 1987 εντάσσεται σε ομάδες Τέχνης στην Ολλανδία όπου ασχολείται με την «ποπ αρτ». Μέχρι το 1991 κάνει κολλάζ και εικονογραφήσεις σε Αθηναϊκά περιοδικά. Εν συνεχεία παρακολουθεί μαθήματα θεολογίας και τέχνης της εικόνας στην Αθήνα. Το 1992 μαθητεύει δίπλα στον Σέργιο Σεργιάδη από τον οποίο διδάσκεται την τεχνική της Νωπογραφίας.

Ζωγραφίζει εικόνες, προσωπογραφίες και ασκεί την συμβολική σημειογραφία. Διακοσμεί εξώφυλλα βιβλίων και έχει κάνει την εικονογράφηση του βιβλίου «Χριστιανισμός και Θρησκεύματα» του ΟΕΔΒ της Β’ Λυκείου. Ως παραγωγός στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ασχολείται με θέματα έρευνας, καταγραφής και προβολής της Ελληνικής Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Ατομικές Εκθέσεις
2012 Ιταλία, «LAND( e ) SCAPES», San Gimignano της Siena,

1998  Ιταλία, Gerace, Chiosto Delia Chiesta di San Francesco

1998 Ιταλία, Chianciano Terme, (Siena), «Cristallo»,

1998 Αθήνα, Αρχιπέλαγος Πολιτιστικό Κέντρο,

1997 Αθήνα, Αρχιπέλαγος Πολιτιστικό Κέντρο, «Μύθος και πραγματικότητα»,

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν στον: Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα στη Ρώμη (Ιταλία), Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Α. Ιλισίων (Αθήνα), Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρας (Άγιον Όρος), Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου (Δημητσάνα), Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου (Χαλκίδα), Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη Θεριστή (Ιταλία) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

www.nhoutos.com

Last modified: 19/11/2012