«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις…» – Ομαδική εικαστική έκθεση 

Η γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση
«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις…». Η έκθεση διαρκεί από τις 10 Απριλίου ως την Πρωτομαγιά.
Η ομαδική εικαστική έκθεση «Την Άνοιξη αν δεν την βρεις…», χαιρετίζοντας
ως αφετηρία τον γνωστό στίχο αλλά και ολόκληρο το έξοχο ανασκαπτικό ποίημα του Οδυσέα Ελύτη, διοργανώνεται από την Artshot και τη Σοφία Γαϊτάνη σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού συναντώντας την Άνοιξη του 2024, ψιθυρίζοντας μικρά τεριρέμ προπασχαλινά στους δρόμους και τα ξέφωτα της Αθήνας.

Μαρία Φιλιππακοπούλου, Αμπελώνες, 40×50 εκ.

Στο πλαίσιο της εκθεσιακής δράσης, η επιμελήτρια και η Σοφία Γαϊτάνη, προσκαλούν τους συμμετέχοντες εικαστικούς να προχωρήσουν στη σύσταση ενός αλληλοσυμπληρωματικού κοινού πεδίου με πλαστικές και συμβολικές αναφορές στη φυσική και τη μεταφυσική διεργασία του ερχομού της Άνοιξης και σε ό,τι αυτό συμβολίζει για τον καθένα.

Ρουμπίνα Σαρελάκου, ακουαρέλα σε χαρτί. 75×55 εκ.

«Ο τίτλος της έκθεσης προτείνεται ως ένα ανοιχτό πεδίο συνύπαρξης συμβάντων
και εικόνων, ανοιχτών διαλόγων ελαφριάς ύλης και αιωρούμενων επιτόπιων περιπάτων του βλέμματος και του νου, δίνοντας διακριτό τόπο σε πολυσχιδείς προσεγγίσεις
και σε προφανείς ή και αθέατες συγκλίσεις και εσοχές.
Ως ένα εύγλωττο και αισθητικά άρτιο κοινό αφήγημα.
Ο κύκλος της ζωής που επαναλαμβάνεται με ενδελεχή ακρίβεια, η άνθιση και η καρποφορία, η αναζήτηση της ομορφιάς σε σχισμές αστικές καταμεσής της Αθήνας ή η επιθυμία του αλλού, η αιώρηση της διεσταλμένης αυτής εποχής ανάμεσα στον θάνατο και την αθανασία, ας γίνουν οι μικρές συλλογικές οπτικές προσευχές της έκθεσης. Η ορατή και ανακουφιστική επιθυμία και κυρίως η φωτεινή εικονοποιημένη ωραιότητα του «κάθε φορά από την αρχή».
Ίρις Κρητικού, Αρχαιολόγος & Ιστορικός της Τέχνης 

Γεύσω Παπαδάκη, Αναπάντεχες μικρές χαρέςII 35Χ25 εκ.- Ακρυλικά σε καμβά 2022.jpg

 Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Αλατσάκης, Μαρίνα Βλαχάκη, Κική Βουλγαρέλη, Σοφία Γαϊτάνη, Ανδρέας Γκάνας, Ελένη Δελή, Δικαία Δεσποτάκη, Μηνάς Καμπιτάκης, Αγγέλα Καράλη,Κατερίνα Κασσαβέτη, Ιωάννα Καφίδα (αρχική εικόνα), Σοφία Ρόουζ-Κοσμίδου, Δημήτρης Κρέτσης, Αθανάσιος Μπάθας, Γεωργία Μπλιάτσου, Μαίρη Νταγιαντά, Christina Pancess, Γεύσω Παπαδάκη, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αλέξανδρος Σπαθούλας, Κατερίνα Σταθάτου, Μαρίνα Στελλάτου, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Γιώργος Φερέτος, Αθηνά Χατζή, Ηλίας Χαραλαμπάκης, Αγάπη Φεσατίδου-Ψαρράκη, Mαρία Φιλιππακοπούλου, Βιργίνια Φιλιππούση, Ηλίας Χαραλαμπάκης.

Δημήτρης Κρέτσης, »κουκουναριές και κυπαρίσσια» σινική μελάνι σε χρωματιστό χαρτί 40Χ30 cm 2018

 

 

Event Information
Gallery artshot Sophia Gaitani Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα  metro Ακρόπολη
Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Απριλίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Απριλίου – 1 Μαΐου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 17.30 – 20.30 Τετάρτη – Σάββατο 12.00 – 16.00
Πληροφορίες: Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311, artshot@sophiagaitani.gr , gaitani.sophia@gmail.comwww.sophiagaitani.gr

Last modified: 11/04/2024