ΤΕΡΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1961 στο Αμμόβουνο Ορεστιάδας Έβρου.

Σπουδές: Σχολή Καλών Τεχνών Βαρσοβίας στην Πολωνία από το 1981 μέχρι το 1987 με πτυχίο στη ζωγραφική, χαρακτική και τέχνη της αφίσας, όπου έλαβε ειδική διάκριση. Έκανε το μεταπτυχιακό του  στην τέχνη της αφίσας και της ζωγραφικής, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Βαρσοβίας από το 1987 μέχρι το 1990 με καθηγητές τους: Teressa Pagowska (ζωγραφική) και Julian Palka (αφίσα). Ταυτοχρονα εργάστηκε ως  βοηθός στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, στα εργαστήρια των δυο αυτών καθηγητών.
Ζει, εργάζεται και δημιουργεί στη Στοκχόλμη.
Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών Σουηδίας (Οργανισμού Καλών Τεχνών) (KRO) και μέλος της οργάνωσης Σουηδών Χαρακτών.
Αντιπρόεδρος του συλλόγου καλλιτεχνών του Δήμου Huddinge στη Σουηδία.
Επίσης είναι μέλος του ΔΣ του Μουσείου Λιθογραφίας στην Στοκχόλμη και του ΔΣ του Ιδρύματος «Galleri Enkehuset»,
Τέλος είναι μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας (ΚΕΠΣ) και καλλιτεχνικός διευθυντής του.
Έχει κάνει πολλες ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έλαβε διάκριση το 1987 για το έργο του στη ζωγραφική στην Πολωνία, στη για το σχεδιασμό καλλιτεχνικής αφίσας κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου στη Σουηδια το 2012 και την ίδια χρονιά για τη συμμετοχή του στην 11η  Διεθνή Μπιενάλε Μινιατούρας του Μιλάνοβατς, Σερβία. Το 2013 έλαβε το πρώτο βραβείο γλυπτικής στο δήμο του Huddinge στη Σουηδια και το 2014 το δεύτερο Βραβείο κοινωνικοπολιτικής αφίσας στο Αuschwitz της Πολωνίας

 

 

Last modified: 24/09/2014