ΤΑΤΑΡΙΔΑ ΛΕΝΑ

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Αρχικά σπούδασε μηχανικός. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισίου (ENSBΑ), στα τμήματα ζωγραφικής ζωντανού μοντέλου (Peinture d’Apres Modele Vivant) και μορφολογίας του ανθρωπίνου σώματος (Morphologie I & II) με καθηγητές την Caroline Challan Belval και τον Philippe Comar.
Μετέπειτα (2007-2011), υπήρξε μέλος της ομάδας τέχνης «Σημείο», που είχε ως αντικείμενο την ενασχόληση με την κλασσική, σύγχρονη και μοντέρνα ζωγραφική. Η ομάδα παρακολουθούσε, συμμετείχε και οργάνωνε πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με την τέχνη της ζωγραφικής, με δασκάλους τους ζωγράφους Γιώργο Ρόρρη και Αντώνη Στάβερη.
Ο δρόμος που ακολούθησε την οδήγησε από την παραστατική ζωγραφική στον ιμπρεσιονισμό και στην συνέχεια στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Η πορεία της καθορίζεται από την επιθυμία για πρωτοποριακή έρευνα και την ανάγκη για μεταμόρφωση της ματιάς σε δημιουργική πνοή.
Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με έργα της να υπάρχουν σε Ελληνικές και Αμερικάνικες συλλογές, καθώς και στην συλλογή της Πινακοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.

 

Last modified: 04/02/2019