ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Σπουδές: Σε ηλικία 15 χρονών παίρνει τα πρώτα της μαθήματα σχεδίου- ζωγραφικής από τους ζωγράφους και χαράκτες Βασίλη Σταύρου και  Άκη Πειρουνίδη. Εισάγεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το 2001 όπου σπουδάζει ζωγραφική με δασκάλους τους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, Ζαχαρία Αρβανίτη και χαρακτική με τον Βασίλη Καζάκο και τον Άκη Πειρουνίδη. Το 2006 μεταβαίνει στο Παρίσι όπου συνεχίζει τις σπουδές της στο «Universite Paris VII» με το πρόγραμμα Erasmus. Συγχρόνως μελετά γυμνό στην «Académie de la Grande Chaumière» του Montparnasse.

Από το 2003 διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική στο «Εικαστικό Εργαστήριο» το οποίο ίδρυσαν το 1993 στην Αθήνα οι εικαστικοί καλλιτέχνες Βασίλης Σταύρου και Άκης Πειρουνίδης.

Το 2007 παρουσιάζει τη διπλωματική της εργασία, αποφοιτά από τη Σχολή και εγκαθίσταται στην Κέρκυρα. Αναδημιουργεί το «Εικαστικό Εργαστήριο» ως ένα ευρύτερο χώρο τέχνης, στο οποίο λειτουργεί το προσωπικό της στούντιο, εργαστήρια ελευθέρου σχεδίου και ζωγραφικής, φιλοξενώντας παράλληλα καλλιτεχνικά γεγονότα.

Ατομικές εκθέσεις
 2002  Πολιτιστικό κέντρο,  Άργος

-Πολιτιστικό κέντρο, Κτιστάδες Άρτας

2003   Terra Maris Hotel (New Artists) Ρέθυμνο

2007  ΑΣΚΤ , “Εργοστάσιο”

2008  ΜΟΝΟΗΟRΟ,  Γιάννινα

 

 

 

Last modified: 26/07/2012