ΣΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955.

Σπουδές: Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Μιλάνου το 1979 και στη συνέχεια σπούδασε σημειολογία και επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle – Paris 3.
Το διάστημα 1982-84 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη όπου και επηρεάστηκε από το έργο των Αμερικανών Ρεαλιστών. Το 1984 επέστρεψε στο Μιλάνο και συμμετείχε στην πρωτοπορία του ευρωπαϊκού γκράφικ νόβελ της δεκαετίας του ’80. Έργα του δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό Métal Hurlant, στο ιταλικό Alter, στο αμερικάνικο Heavy Metal, στη Βαβέλ και σχεδίασε μια σειρά εξώφυλλων για το περιοδικό Αντί. Την ίδια περίοδο έργα του δημοσιεύονται στα περιοδικά Vanity, Vogue Italia και Harper’s Bazaar.
Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Μιλάνο, τη Βενετία, την Φλωρεντία και τη Βασιλεία. Για περίπου 20 χρόνια εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης όπου σχεδίασε και ζωγράφισε καμπάνιες για τους Armani, Versace, Claudio La Viola, Fiat, Pirelli, Rolex, Persol, Παπαστράτος, και πολλά ακόμη διεθνή κι ελληνικά σήματα. Προτάσεις του διακρίθηκαν με διεθνή βραβεία στις Κάννες και στο Μιλάνο.
Το 2010 εγκαταλείπει τη διαφήμιση και ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική

Last modified: 24/03/2016