ΠΕΤΡΟΥ ΛΙΑ

Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Chelsea College of Art and Design, στο Central St. Martins College of Art και στο Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει στο 8μηνο ερευνητικό πρόγραμμα του κέντρου τέχνης CCA Kitakyushu στην Ιαπωνία, σε προγράμματα artist-in-residence στο ArtAmari (Κρήτη), στο Galichnik  (Σκόπια), στον Πύργο Λεωνιδίου και στο Cite International des Arts (Παρίσι). Συμμετείχε στο 15μερο επιμορφωτικό πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων “Ψηφιακής Τέχνης, Τύπωμα και Κινούμενη Εικόνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου” (Σύρο).
Έχει κερδίσει το βραβείο του διαγωνισμού ζωγραφικής Passwort 3 του Zeicheninstitut στο Κάσελ Γερμανίας και το 2ο έπαθλο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου. Έχει λάβει υποτροφίες και χορηγίες από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Royal College of Art, το CCA Kitakyushu και μια δωρεά εργαστηριακού χώρου από τον οργανισμό ACAVA.
Το έργο της Λίας Πέτρου αφορά ερμηνείες που έχουν οριστεί γεωγραφικά, όπως η αντίληψη του χώρου, του χρόνου, της κίνησης και του λόγου και άπτεται της διαφορετικότητας μέσω προσωπικών εκτελέσεων. Η συμμετοχή των επισκεπτών, άλλες φορές κατά την παραγωγή και άλλες κατά τη θέαση ενός έργου, προσδίδουν έναν ανθρωπόμορφο χαρακτήρα και οι προσωπικές αναγνώσεις γίνονται όχι μόνο το περιεχόμενο, αλλά συχνά ορίζουν και το πλαίσιο του έργου. lea@leapetrou.info – www.leapetrou.info

Last modified: 08/05/2017