ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1992.
Είναι καλλιτέχνις, επιμελήτρια και καθηγήτρια καλών τεχνών με έδρα την Αθήνα. Ολοκλήρωσε το προπτυχιακό της στις Καλές Τέχνες και τις Επιστήμες της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ολοκληρώνοντας το τρίτο έτος σπουδών στην Accademia di Belle Arti di Brera στο Μιλάνο με πρόγραμμα Erasmus. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μουσειολογία από το τμήμα Επιστήμης Πολιτιστικής Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος Μουσικών Σπουδών από το Ωδείο Nakas και υποτροφία από το Berklee College of Music.
Σήμερα παρακολουθεί το δεύτερο μεταπτυχιακό της με τίτλο «Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων: Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός” στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Έχει εργαστεί στο Ίδρυμα Καλών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Peggy Guggenheim και στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Documenta 14. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητη επιμελήτρια, διδάσκει εικαστικά σε σχολεία και είναι βοηθός καθηγητή στο μάθημα ‘Πλαστική’ του προπτυχιακού τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑΔΑ.

Last modified: 01/09/2022