ΜΠΟΥΡΙΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ

Γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο.
Είναι χορογράφος και εικαστικός.
Σπουδές: «Performance και visual art» με μεταπτυχιακές σπουδές ευρωπαϊκού τύπου, επιπέδου Μaster με αντικείμενο την «Performance», στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Βrighton.

Το έργο της συνδυάζει την performance με την εικαστική εγκατάσταση καθώς δρα σε τοπικά προσδιορισμένους χώρους (site specific performance). Επίσης έχει δημιουργήσει συνδυαστικές – ολοκληρωμένες παραστάσεις (integrated performance) όπου η κίνηση του σώματος, ο λόγος, η εικαστική τέχνη και η μουσική δημιουργούν ένα δυναμικό διάλογο.
Διδάσκει περιοδικά στο Πανεπιστήμιο Fontys της Ολλανδίας. Από το 2010 διδάσκει “Κινησιολογία – Performance” στο Τμήμα «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διεξάγει σεμινάρια με αντικείμενο την “Performance” στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό: ELIA Vienna, Grand Parade Brighton, Διεθνές Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Βαρσοβίας, Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Special Event στη διεθνή εικαστική έκθεση «A Thousand Doors» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, ΤΒΕΧ Τεχνόπολις, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Φεστιβάλ Αισχυλείων, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων, Διεθνές Φεστιβάλ «Back to Athens» Cheap Art, κ.ά.
Συμμετείχε επίσημα στο Ιαπωνικό Πρόγραμμα “2005 EU-Japan Year of People-to-People Exchanges”.

Last modified: 31/10/2019