ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Γεννήθηκε στους πρόποδες των Λευκών Όρεων, στο χωριό Μεσκλά Κυδωνίας Χανίων. Σπούδασε αρχικά γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου στην Τήνο (1975-78), ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1978-84).
Εργάστηκε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο Δημοτικό Θέατρο Ελευσίνας από το 1986 μέχρι το 1988. Την περίοδο 2001-06 εκπόνησε εικαστικά-ποιητικά-μουσικά δρώμενα και διαλέξεις για την τέχνη στον Ρητορικό Κύκλο (Σχολή της ρητορικής τέχνης και φιλοσοφίας) στην Αθήνα.
Δίδαξε σε σχολεία της ιδιωτική και της δημόσιας εκπαίδευσης κατά την περίοδο 1984 – 2015. Έχει παρουσιάσει έργα της στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά ,στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στη Biennale νέων Μασσαλία 1985, στο Μόναχο και στο Παρίσι.
Το έργο της παρουσιάζει ποικιλία κατά τον τρόπο μα και το είδος. Άλλα έργα δίνουν έμφαση στην χειρονομία, άλλα στις έννοιες, άλλα στις φυσικές δυνατότητες του βλέμματος, στο συμβολισμό, στην παρατήρηση, στην μύθευση. Έχει δημιουργήσει έργα δύο και τριών διαστάσεων (ζωγραφική, κατασκευές, εγκαταστάσεις) καθώς και δρώμενα. Έργα της υπάρχουν σε συλλογές και ιδιωτικές πινακοθήκες, στο ΜΜΣΤ (τώρα μέρος του MOMus), στο Μ.Σ.Τ. Ελαιουργείον, Δρομόνερο Χανίων και στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

 

Last modified: 29/01/2021