ΜΑΔΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1960.
Σπουδές: ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1985-1990) κερδίζοντας υποτροφία για κάθε χρόνο σπουδών, στο προκαταρκτικό έτος με τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και εν συνέχεια με τον Παναγιώτη Τέτση, από το εργαστήριο του οποίου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές -ένα χρόνο με υποτροφία του Ολλανδικού κράτους και δύο χρόνια με υποτροφία του ΙΚΥ- στην Ελεύθερη Ακαδημία Τεχνών της Χάγης με δάσκαλο τον Bob Bonis, όπου και αρίστευσε.
Από το 2006 έως το 2017 εργάστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης ως υπεύθυνος του παιδικού εργαστηρίου.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα και μουσεία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.
Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα σε κείμενό της, χαρακτηρίζει τον Μαδένη «ανθρωποποιό», ενώ ο Τάκης Μαυρωτάς αναφερόμενος στη ζωγραφική του, μας θυμίζει τα λόγια του Lucian Freud «όλα είναι αυτοβιογραφικά και όλα είναι πορτραίτο».

Last modified: 11/12/2017