ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβετείου Ιδρύματος Ζαγοράς.
Από το 1992 έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ιστορικοί τέχνης έχουν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για το έργο του. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Επίσης έλαβε μέρος σε συμπόσια δημιουργίας στην Ελλάδα, Βουλγαρία και στην Κορσική. Ασχολήθηκε με την τοιχογραφία σε αρχοντικά του Πηλίου. Από το 1998 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου και σε άλλους φορείς, ενώ διατηρεί το δικό του εργαστήριο προετοιμασίας υποψηφίων για σχολές καλών τεχνών.
Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνογραφία και με σεμινάρια θεάτρου. Δημιούργησε δική του θεατρική ομάδα που συνεργάστηκε με τον Λάκη Κουρετζή, καθηγητή θεατρολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και για το έργο του έχουν δημιουργηθεί ντοκιμαντέρ. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο και σε ειδικά θεματικά έντυπα.

Last modified: 20/05/2019