ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ ΒΑΛΗ

 

Γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Σπουδές: Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Βρύγη. Έχει κάνει μακροχρόνιες σπουδές στη ζωγραφική, μελετώντας το σχέδιο και το χρώμα με αφετηρία τα μαθήματα στο εργαστήριο της Βάσως Τσέκα στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην Academie Royale des Beaux – Arts, στην Academie de Dessin et des Arts Decoratifs de Watermael – Boitsfort και, επίσης, στην Ecole des Arts d` Ixelles (Βρυξέλλες) από όπου έλαβε και το δίπλωμά της.
Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός στο νομικό τμήμα του Κολλεγίου της Ευρώπης και στη συνέχεια υπήρξε, επί σειρά ετών, ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.
Έχει πραγματοποιήσει έντεκα ατομικές εκθέσεις στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, με πιο πρόσφατη την ατομική της έκθεση «παιχνίδια του χρόνου» στη Δημοτική Πινακοθήκη Φαλήρου (2016), καθώς και δέκα συλλογικές στις Βρυξέλλες, το Νέο Δελχί, τη Νέα Υόρκη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Αθήνα και το Παρίσι. Έργα της έχει παρουσιάσει ο ελληνικός και αμερικανικός τύπος, και έχουν επίσης δημοσιευτεί σε ξένα βιβλία και περιοδικά στη Νέα Υόρκη, τη Μπολόνια και το Λονδίνο.
Έχει εκδώσει επτά καταλόγους από τις εκθέσεις της, οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο, όπως η Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, το Museum of Fine Arts στις Βρυξέλλες, το Solomon R. Guggenheim στη Νέα Υόρκη και το Centre Pompidou στο Παρίσι. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και αλλού.

 

Last modified: 23/09/2016