ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα FREE SUNDAY στο κομμάτι του πολιτισμού και της κριτικής θεάτρου την τελευταία επταετία. Τα έτη 1995 -1999 πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Για εννέα έτη συνολικά, μαθήτευσε δίπλα στους Σπύρο Αλαμάνο, διευθυντή στην καλλιτεχνική σχολή της Κέρκυρας, τον Νίκο Χατζιδάκι, τον Παναγιώτη Παρλαβάντζα, και τον Νίκο Σκλαβενίτη στον Ηριδανό, με προσανατολισμούς την Ανεικονική Τέχνη, το Σουρεαλισμό, το Ρεαλισμό καθώς και την Κεραμική.

Ατομικές Εκθέσεις
2024 «Πρόσωπα που αντιστέκονται στο χρόνο», Prisma art Gallery, Πειραιάς
2016 Πολιτιστικό Κέντρο των Κυθήρων
2013 Δημαρχείο της Γλυφάδας
2010 8 Δυτικά

Έχει εκθέσει σε 15 ακόμη ομαδικές, ανάμεσά τους,
στην Prisma art Gallery Πειραιά,
στην Gallery Time of Art στην Κηφισιά,
στην ομαδική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών δήμου Αργυρούπολης το 2013 και  το 2014,
στο Πολεμικό Μουσείο με την UNESCO το 2014,
μια  έκθεση πανευρωπαϊκού χαρακτήρα τo Influence Festival στην Καρδίτσα το 2015, καθώς και σε άλλους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Παρουσιάζει  ποιητικό  έργο  που εμπεριέχει τις συλλογές: “Ερωτικές Αυτοχειρίες”“Εικόνες ενός ασυμβίβαστου ημερολογίου” και “Μικρή Ιθάκη”, ενώ είναι υπό έκδοση οι ποιητικές συλλογές, “Το πένθος του παραδείσου «Ο Άνθρωπος»”, καθώς και η συλλογή “Μικρό αλιευτικό της μοναξιάς”.

Το 2013 ίδρυσε το “Ατελιέ των Εραστών της Ποίησης”, ζωγραφική-ποιητική ομάδα, που σε μηνιαία βάση, στο ατελιέ του, συντελούνται  καλλιτεχνικές βραδιές με εναλλαγές στους προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

Έδωσε διαλέξεις για το “Ευ Επιχειρείν” και συνεργάστηκε με τον ψυχολόγο Χαράλαμπο Τιμόθεο Καρέλλα, σε θέματα σχετικά με την “τέχνη και θεραπεία”, την επικοινωνία και την γλώσσα του σώματος.
Από το 2014 είναι μέλος της UNESCO.
Το 2019  έδωσε συνέντευξη στο περιoδικό Polis Magazino, όπου παρουσιάστηκαν 8 ζωγραφικά του έργα.
Tο 2022 το ζωγραφικό του έργο και 4 ποιήματα παρουσιάστηκαν από τον “Ποιητικό Πυρήνα”.
Από το 2018 ως και σήμερα έχουν γίνει ραδιοφωνικά και ποιητικά αφιερώματα στην τέχνη του, σε περιοδικά όπως ο Μανδραγόρας, ο Ποιητικός Πυρήνας και το Poets Radio Net.

 

 

Last modified: 22/02/2024