ΚΟΖΟΚΟΣ ΤΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπουδές: Αποφοίτησε με άριστα τη Σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Θύμιο Πανουργιά,  Δημήτρη Καλαμάρα και  Βασίλη Παπαϊωάνου.
Εργάστηκε ως γλύπτης-συντηρητής στα έργα στην Ακρόπολη των Αθηνών (1990-1997) και στην συνέχεια ως Γλύπτης (ΠΕ 10) στο Μουσείο της Ακροπόλεως απ’ όπου και παραιτήθηκε το 2000.
Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και έχει τιμηθεί από τους συναδέλφους του ως μέλος των επιτροπών κρίσεως του. Είναι μέλος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος τον οποίον υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος κατά την περίοδο 1998-2000.
Από το 1988 ασχολείται με την Εικαστική εκπαίδευση και μαζί με άλλους συναδέλφους ιδρύουν τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής τα οποία εντάσσονται από τα πρώτα (1996) στο Δίκτυο Πόλεων των Εικαστικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Διευθύνει ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής τα Εικαστικά Εργαστήρια του ΥΠ.ΠΟ -Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 2002 έως 2011.
Στα εκπαιδευτικά ετήσια προγράμματα συμμετέχουν 21 επιστήμονες και εικαστικοί δάσκαλοι για 600 – 800 περίπου σπουδαστές ετησίως. Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στο Δήμο Παλλήνης όπου από το 2003 έως το 2005 ιδρύει και διευθύνει ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής το Εικαστικό Εργαστήριο του ΠΠΚΔΠ.

  • Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής- μέλος ΔΕΠ -στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη σχολή Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών όπου από το 2001 συνεργάζεται με την εικαστική ομάδα του Πανεπιστημίου (Γ. Παρμακέλης – Α.Μιχαηλίδης – Ν.Θωμάς )  www.arch.duth.gr

Το 2012 γίνεται συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Πολιτιστικής Εταιρίας τα Εργαστήρια της Τέχνης και του Πολιτισμού ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο για τις Εικαστικές Τέχνες, το Θέατρο την Φωτογραφία, το Κόσμημα και Θεωρητικά μαθήματα για την Ιστορία της Τέχνης και τον Πολιτισμό με την συμμετοχή 200 περίπου σπουδαστών ετησίως.  www.ergastiriatehnis.gr  Όλα τα Μέλη και το Δ.Σ. της εταιρίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς για τους σκοπούς της Μη Κερδοσκοπικής Πολιτιστικής Εταιρίας.
Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές Εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κυρίως μέ το ΕΕΤΕ.
Έχει οργανώσει ο ίδιος αλλά και συμμετάσχει σε 10 Συμπόσια Γλυπτικής για μεγάλα έργα σε πέτρα.
Τα έργα από τα Συμπόσια αυτά παραχωρήθηκαν στους Δήμους και σε άλλους Δημόσιους Φορείς για την δημιουργία Πάρκων Γλυπτικής σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κλπ
Έχει εκδώσει σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας έναν Εκπαιδευτικό Φάκελο για παιδιά «…με τα Πρόσωπα της Τέχνης» (2006) (ISBN 960-88995-0-8)
Έχει εκδώσει το εικαστικό παραμύθι «ο Πολιτισμός» (2009) ( ISBN 978-960-6884-15-3).  facebook/Takis Kozokos

 

Last modified: 27/03/2020