ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Γεννήθηκε, στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Διακόσμηση, Ιστορία Τέχνης, Γραφιστική στον Ευκλείδη. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.) εκλεγμένη Πανελλαδικά στα τμ. Κριτών 2011, 2014, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ. Κ .Ε. Τ. Β. Ε) όπου διετέλεσε και Γ. Γραμματέας και μέλος του Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων (Ο.Σ.Δ.Ε.Ε.Τ.Ε.) που υπάγεται στο Ο.Π.Ι. που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ήταν στην Πινακοθήκη της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (1980-1984) και αργότερα ως υπεύθυνη της υπό σύσταση Πινακοθήκης του Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης οργάνωσε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, Διεθνείς Εκθέσεις σε διάφορες πόλεις-πατρίδες Ολυμπιονικών με 700 έργα από 35 χώρες (2000-2004). Βοήθησε ακόμη στην οργάνωση Πινακοθήκης στη Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης το 2005 προτείνοντας Βορειοελλαδίτες Ζωγράφους. Παράλληλα στο χώρο της αλλά και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς δίδασκε Εικαστικά, Ιστορία Τέχνης, Κόμικς σε Computer.
Συμμετείχε με Εικαστικά έργα της σε Διεθνείς Εκθέσεις του Υ.Π.Π.Ο Γαλλίας, του Βελγίου, την Biennale του Καναδά καθώς και σε Γκαλερί της Θεσ/νίκης, της Αθήνας, της Κρήτης και άλλων πόλεων της Ελλάδας. Πραγματοποίησε 20 Ατομικές Εκθέσεις και συμμετείχε σε πάρα πολλές Ομαδικές Εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιους χώρους (Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών κ.α.) και σε ιδιωτικούς χώρους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ελβετία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Καναδά, HΠA, Ολλανδία, Τουρκία, Μονακό κ.α. ).Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά (Πολιτιστική, V.I.P., Days of Art Books). Εκδόσεις: Ζήτρος, Ελιά, Πινακοθήκης Κερατόκαμπου Ηρακλείου Κρήτης, Εικαστικού επιμελητηρίου, Δήμου Αθηναίων, Δήμου Θεσσαλονίκης, Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Πεκίνου, Μονακό, Ολλανδίας, Βελγίου, Καναδά, Γαλλίας κ.α.
Το 2006 είχε συμμετοχή και ομιλία στο Α’ Διεθνές Καλλιτεχνικό Συμπόσιο Ιερισσού Χαλκιδικής. Το 2011 συμμετέχει στην Έκθεση, στο Museum of Instant Images του Σχολείου του VAN GOGH στο Tilburg της Ολλανδίας και παράλληλα θα της δοθεί το δεύτερο βραβείο από τους κριτές των Πινακοθηκών της Ρωσίας (Αγία Πετρούπολη). Το 2013 θα της δοθεί το βραβείο Prize of Art από τους ιστορικούς τέχνης της Ozaka Ιαπωνίας. Το 2014 εκλέγεται μετά από κρίσεις να εκπροσωπήσει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) στο 6ο Καλλιτεχνικό Συμπόσιο της Ρουμανίας. 2015 & 2016 συμμετοχή στην Art-Athina. To 2015 εκλέγεται μετά από διεθνή διαγωνισμό 98 χωρών στην 6η BIENNALE BEIJING – Πεκίνο και εκπροσωπεί την Ελλάδα, με το έργο της “Letters to Alexander the Great” – Thessaloniki. Το 2016 συμμετοχή και Master class Moscow – Μόσχα: «Αριστοτέλης Περί Χρωμάτων», συνδετικά υλικά των χρωμάτων στην αρχαία ελληνική ζωγραφική (αυγοτέμπερα) και Unesco Monaco. Το 2018 συμμετέχει στην έκθεση Ελλήνων Καλλιτεχνών στο Κρατικό Μουσείο Λέων Ν. Τολστόι –Κτήμα Yasnaya Polyana με την συνεργασία της MaLou Art Consulting & Gallery και του Ελληνορώσικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 

                                       

 

 

 

Last modified: 06/04/2019