ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά από το 1982 ζει στο Λονδίνο.
Σπουδές: Φωτογραφία (Bachelors of Arts) στο Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Φωτογραφίας  (Masters of Arts) στο Πανεπιστήμιο του Westminster.
Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό της έργο σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Οι πιο σημαντικές πρόσφατες εκθέσεις της πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο, στην Κρήτη, στη Ελβετία, στη Γερμανία, στη Γαλλίa κλπ.
Για το φωτογραφικό της έργο έχει λάβει βραβεία και επιχορηγήσεις από Βρετανικούς και Ελληνoβρεττανικούς οργανισμούς όπως το Millenium Awards Commission, την Ελληνική Εταιρεία του Λονδίνου, τον Οργανισμό Λεβέντη, το Islington Arts & Ertertainments και το Barnet Arts & Entertenments.
Φωτογραφίες της βρίσκονται σε Μουσεία της Ευρώπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Σήμερα διδάσκει φωτογραφία στο Λονδίνο και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος στη Μ.Βρετανία και στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Last modified: 18/04/2015