ΗOPIRTEAN CIPRIAN

Γεννήθηκε το 1977 στο Aiud  της Ρουμανία.

Σπουδές: Το 2008 απέκτησε δύο πτυχία του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Οράδεας, Ρουμανία, στην  κατεύθυνση συντήρηση / αναστήλωση έργων ζωγραφικής και στην κατέυθυνση ζωγραφική.
Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.)  Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην Γλυπτική σε μάρμαρο. Συγκαταλέγεται στους πρώτους γλύπτες που εργάστηκαν για το ιδρυτικό συμπόσιο της Greek Marble Initiative, και συνδέεται με την Πρωτοβουλία. Γλυπτά του έχουν εκτεθεί στην Myrό Gallery στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης των γλυπτών που συνδέονται με την Ελληνική πρωτοβουλία Μαρμάρου το 2014, ενώ το ίδιο έτος η γκαλερί φιλοξένησε εικαστική εγκατάσταση του στον χώρο της Βιτρίνας της, υπό τον τίτλο “Από την Ιδέα στην φόρμα” η οποία διερευνούσε την πορεία του γλυπτού από την στιγμή της σύλληψης μέχρι την γέννηση του στα χέρια του γλύπτη.
Έχει λάβει μέρος σε Συμπόσια Γλυπτικής στην Ελλάδα και την Ρουμανία και Διεθνή Συμπόσια Εικαστικών. Zεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Last modified: 08/10/2014