ΕΣΣΛΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.
Κατά τα έτη 2002-2009 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Ζαχαρία Αρβανίτη, τον Άγγελο Αντωνόπουλο, τη Ρένα Παπασπύρου και το Μάριο Σπηλιόπουλο. Το έτος 2006 κατά την διάρκεια των σπουδών του προτάθηκε για υποτροφία. Το έτος 2009 αποφοίτησε με άριστα.
Στο έργο του προσεγγίζει θεμελιώδεις ανθρώπινες εμπειρίες όπως η γέννηση, ο έρωτας, ο δεσμός, ο θάνατος, η συνύπαρξη, ο αποχωρισμός, οι κρυφές αγωνίες ή επιθυμίες αλλά και στιγμές-τομές της ανθρώπινης ζωής, σχολιάζοντας μέσω του συμβολισμού την ανθρώπινη φύση και τις συγκρουσιακές καταστάσεις που την διέπουν.
Έχει εικονογραφήσει επιλεκτικά βιβλία όπως το «Σιωπή ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού και άλλα, ενώ έχει επιμεληθεί σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις όπως «Το γαλάζιο πουλί» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.
Παράλληλα με την εικαστική του δράση, από το 2002 ασχολείται με την τέχνη και στον εκπαιδευτικό τομέα πραγματοποιώντας μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.
Το 2010 πραγματοποίησε την 1η ατομική του έκθεση στην Gallery Agathi, το 2015 την δεύτερη ατομική έκθεση με τίτλο «Playground» στην Gallery genesis και το 2019 την τρίτη με τίτλο “ONE” επίσης στην Gallery genesis.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις και εικαστικές δράσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2014 επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με την συμμετοχή του στην 26η Biennale της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Last modified: 16/10/2019