ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε “Γραφιστική” στη σχολή Γραφικών Τεχνών Και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με ειδίκευση στο κινούμενο σχέδιο. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο «Σχεδιασμό υφάσματος και ενδύματος με χρήση Η/Υ» με υποτροφία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Αθήνας.
Από το 1990 εργάστηκε σε εκδόσεις και επιχειρήσεις γραφικών τεχνών ως γραφίστρια, ενώ από το 1995 εργάζεται στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση -ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ- διδάσκοντας γραφιστική σύνθεση, τυπογραφία, ηλεκτρονική σχεδίαση εντύπου, κινούμενο σχέδιο και γραφιστική πολυμεσικών εφαρμογών.
Από το 2000 ως το 2015 διετέλεσε διευθύντρια του τομέα art& design του εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΟΜΗ, ενώ από το 2016 ως σήμερα διδάσκει στον ΑΚΤΟ, Εκπαιδευτικό Όμιλο Τέχνης, Design & Media.
Οργανώνει, επιμελείται και συμμετέχει σε σειρά ατομικών, ομαδικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με στόχο να προβάλει μέσα από αυτές ένα κοινωνικοπολιτικό μήνυμα και να προωθήσει το έργο και τις δυνατότητες των σπουδαστών της ως νέων καλλιτεχνών.

Ατομικές Εκθέσεις 
2022: «Αποτυπώσεις», Artshot – Sophia Gaitani, Αθήνα
2015: «Αγκάθια και άγριοι ανθοί» ζωγραφική χειροποίητου μπατίκ
Μουσείο λαϊκής τέχνης και παράδοσης Έλενας Χατζημιχάλη, Αθήνα
Με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
2003: «Παραμύθια» ζωγραφική και εικονογράφηση
Αίθουσα τέχνης Στοάς του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο

 

Last modified: 05/10/2023